08 - 14 MAI | 20% OFF la toate produsele pentru pa
08 - 14 MAI | 20% OFF la toate produsele pentru pa
left image
right image
right image box

Cum sa-ti exfoliezi pielea acasa. Trucuri si beneficii pentru o piele neteda si catifelata.

Ti-ai dorit macar pentru un moment ca pielea corpului sa fie mereu catifelata si stralucitoare? Sau sa te bucuri de un ritual de ingrijire spa, chiar in confortul casei tale?

Ai ajuns in locul potrivit pentru ca vreau sa impartasesc cu tine cateva secrete ale exfolierii pielii corpului si iti voi arata cum poti obtine o piele minunata in doar cativa pasi. Mai exact, prin 2 metode simple, pe care le poti face chiar la tine acasa. 

Care sunt beneficiile exfolierii pielei corpului? 

Inainte de a intra in detaliile pasilor, hai sa vorbim despre beneficiile exfolierii pielii corpului. Exfolierea nu este doar un procedeu de infrumusetare, este o modalitate esentiala de a-ti mentine pielea corpului sanatoasa, catifelata si chiar stralucitoare. Iata cateva dintre beneficiile exfolierii:

Indeparteaza celulele moarte ale pielii

Exfolierea ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii care pot face pielea sa arate terna si obosita.

Stimuleaza circulatia sanguina

Prin masarea delicata a pielii corpului in timpul exfolierii, poti stimula circulatia sanguina, ceea ce poate imbunatati aspectul general al pielii.

Imbunatateste absorbtia produselor de ingrijire

Dupa exfoliere, pielea ta este pregatita sa absoarba mai bine produsele de ingrijire, cum ar fi lotiunile, cremele si chiar uleiurile hidratante.

Previne acneea corpului sau chiar foliculita

Exfolierea regulata poate ajuta la prevenirea acumularii sebumului si a impuritatilor care pot duce la acneea corpului sau chiar a foliculitei pe picioare, prin indepartarea periodica a “celulelor moarte”.

Exfoliere si hidratare in doi pasi cu manusa exfolianta si ulei de argan 

1. Exfoliaza pielea cu cu Manusa Exfolianta

Pentru un inceput usor, poti incerca exfolierea cu o manusa exfolianta. Iata cum sa faci acest lucru:

>> Ia o manusa exfolianta speciala sau o manusa de baie aspra.

>> Intra in baie sau dus si stai la aburi timp de 10 - 15 minute pentru a ajuta porii sa se deschida.

>> Fara sa aplici produse pe piele, iesi de sub apa si maseaza delicat pielea cu manusa exfolianta, folosind miscari circulare. Concentreaza-te pe zonele cu piele uscata sau aspra.

>> Dupa exfoliere, clateste bine pielea cu apa calduta si indeparteaza excesul de pielea moarta. 

2. Hidrateaza pielea cu Ulei de Argan

Dupa ce ai exfoliat pielea corpului, este momentul sa o rasfeti cu hidratare profunda. Uleiul de argan este alegerea perfecta pentru a hrani pielea si a-i reda fermitatea. Iata cum sa procedezi:

>> Dupa ce ai incheiat procedura de exfoliere, usuca usor pielea cu un prosop moale, dar las-o putin umeda.

>> Aplica cateva picaturi de ulei de argan in palme si incalzeste-le prin frecare.

>> Maseaza usor uleiul de argan pe pielea umeda, folosind miscari blande de masaj. Concentreaza-te pe zonele care au nevoie de hidratare suplimentara.

>> Lasa uleiul de argan sa patrunda in piele timp de 2-3 minute inainte de a te imbraca.

Exfoliere si hidratare completa printr-un Ritual Hammam

Daca doresti sa transformi acest proces intr-un ritual de ingrijire complet, poti sa-ti creezi propriul hammam acasa. Ei bine, nu trebuie sa calatoresti departe pentru a experimenta beneficiile unui hammam autentic. Poti face acest lucru cu ajutorul Cutiei "Ritualurile Hammamului", care contine un set de produse pentru casa, chiar din Maroc. Aceste produse sunt utile pentru recrearea atmosferei magice si relaxante a hammamului in propria baie.

1. Incepe prin a crea o atmosfera relaxanta cu o lumina blanda prin aprinderea catorva lumanari. Fa baie sau un dus cu apa foarte fierbinte timp de un sfert de ora pentru a deschide porii pielii.

2. Freaca Sapunul Negru pe tot corpul, masandu-l mai puternic cateva minute. Nu-l lasa sa actioneze pe piele mai mult de 5 minute. Pentru a finaliza procedura, foloseste manusa exfolianta si maseaza delicat pielea prin miscari circulare. Dupa exfoliere, clateste bine pielea cu apa calduta.

3. Continua cu o masca de pudra Rassoul, amestecata cu apa pana cand se obtine o pasta omogena.  Las-o sa actioneze timp de 8-10 minute, apoi indeparteaz-o prin clatire.

4. Maseaza apoi intregul corp cu ulei de argan pentru o senzatie totala de bunastare si hidratare, inveleste-te intr-un prosop cald si intinde-te timp de aproximativ zece minute.

Dupa tratament, pielea va fi hidratata, elastica, tonifiata si curatata de toxine, iar senzatia de bunastare va fi de neegalat. Pentu ca acest ritual de exfoliere si hidratare este nu doar benefic pentru pielea ta, dar si pentru starea ta de bine generala. Este un moment perfect pentru a te rasfata si a-ti oferi mai multa atentie.

Te incurajez sa iti exfoliezi pielea regulat, indiferent de sezon. Fie ca este vara si iti pregatesti pielea pentru un bronz impecabil sau o ajuti sa-si recastige fermitatea dupa ce ai fost in concediu si ai stat zile bune la soare. Fie ca este iarna si aceasta incepe sa aiba un aspect tot mai uscat, din cauza frigului. Exfolierea este o practica simpla, rapida si care te va ajuta sa ai mereu pielea sanatoasa, stralucitoare si catifelata pe care ti-o doresti. 

S-ar putea sa te intereseze

  Produsul a fost adaugat in cos