Beneficiile uleiului de argan

Beneficiile uleiului de argan

 

Uleiul de Argan utilizat în produsele liniei de cosmetice Argania este 100% BIOLOGIC, are certificare specială ECOCERT, care garantează natura sa complet biologică. Este un ulei autentic și extravirgin din Maroc, obținut prin presare la rece.

Nu conține substanțe care ar putea provoca alergii

Uleiul de Argan utilizat în produsele liniei de cosmetice Argania nu conține vreo substanță care ar putea provoca alergii, substanțe precum: nichel, parfumuri, conservanți, coloranți și nu a suferit niciun tip de tratament chimic.

ulei-de-argan-pur-15ml-500x500

Vezi produs

 

Certificat a fi neiritant

Centrul de Cosmetologie a Universității de studii din Ferrara, în urma efectuării analizelor aprofundate, a certificat faptul că uleiul de Argan din linia de cosmetice Argania este complet neiritant.

O tradiție milenara

Timp de secole, uleiul de Argan a protejat pielea femeilor arabe împotriva agresiunii razelor soarelui și a deșerturilor. A fost utilizat dintotdeauna în medicina tradițională datorită proprietăților sale extraordinare ca și cicatrizant, pentru a favoriza procesul de vindecare a arsurilor, atenuând roșeața pielii și eczemele, pentru tratarea psoriazisului, a varicelei și a acneei. Prelucrarea se efectuează și astăzi manual, printr-un proces meșteșugăresc lent și precis. Pentru a obține un singur litru de ulei, este nevoie de o întreagă zi de muncă și aproximativ 100 de kilograme de sâmburi.

Eficiența confirmată prin numeroase studii stiințifice

Valabilitatea utilizărilor multiple ale acestui ulei și ale proprietăților sale lăudate de tradiția populară a fost confirmată de studii științifice. Analizele chimice aprofundate au arătat faptul că uleiul de Argan este un amestec natural foarte bogat, alcătuit din substanțe active de diverse tipuri (Vitamina A, E, F, acizi grași esențiali, acid linoleic, Omega 3 și Omega 6).

Este extras dintr-un  arbore extraordinar și foarte rar

Argania Spinosa, arborele din fructul căruia este extras uleiul de Argan, crește exclusiv în Maroc, în regiunea Souss. Specie pe cale de dispariție, a fost declarată de UNESCO patrimoniu al Umanității. Începând din 1996 s-a reînceput procesul de repopulare a unor porțiuni de deșert cu Argan, dar această plantă, care trăiește peste 200 de ani, devine matură și este în măsură să facă fructe abia după 50 de ani.


Spune-le și prietenelor tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


+ 1 = 4

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>