Care sunt cauzele îmbătrânirii și cum putem întârzia asta?

antiage

 

De ce îmbătrânim și cum prevenim asta?

Despre anti-îmbătrânire se pot spune multe. Însă există soluții anti-îmbătrânire, chiar din natură. Și, din ce în ce mai mult, se dovedesc a fi răspunsul la tot ce înseamnă anti-îmbătrânire. Dar să înțelegem prima dată ce este îmbătrânirea, într-un mod simplu.

De multe ori ne întrebăm dacă conceptul de „anti aging” sau „anti-îmbătrânire” este real sau este doar o promisiune.
Zeci de ani de studii au fost dedicate acestor obiective și concluzia a fost că putem preveni îmbătrânirea. Mai mult, chiar putem „da timpul înapoi” cu 10-15 ani. Chiar dacă există tratamente foarte scumpe, din spectrul chimiei sau intervențiilor chirurgicale, s-a demonstrat că soluția împotriva îmbătrânirii trebuie căutată în natură, reinterpretând ceea ce există de mii de ani.

Dar haideți să vedem cauzele îmbătrânirii dar și care sunt soluțiile.

Cauzele îmbătrânirii

1. Primul dușman: lipsa de hidratare
Deși ni se spune asta, nu suntem 80% apă decât la naștere. În timp, cantitatea de lichid din organismul nostru scade la aproape 50%. Care este cauza? Ei bine, când îmbătrânim, celulelor le slăbește capacitatea de a reține apa și fiecare celulă devine flască, își pierde forma. Acest lucru explică semnele de îmbătrânire care apar în majoritatea cazurilor, după ce ați împlinit 30 de ani: pielea a devenit mai uscată, au apărut riduri fine.

water_argania.ro

Ceea ce s-a petrecut este o scădere lentă, inevitabilă a capacității dvs. de a vă menține hidratați, ceea ce nu are nimic de a face cu cantitatea apei consumate. Chiar dacă beți 4 litri de apă pe zi, tot puteți fi deshidratați.
Bineînțeles că se recomandă minim 2 litri de apă pe zi însă la nivelul pielii este necesară o hidratare exterioară, mai bine spus o soluție de reținere a apei, și aici intervin cremele.
Cremele hidratante, contrar credințelor împământenite, nu aduc neapărat un plus de apă în piele, ci mai corect spus, ele atrag și rețin apa existentă deja în epidermă. O cremă hidratantă bună conține umectanți, uleiuri, nutrienți și emolienți, care oferă șansa fiecărei celule afectate să își revină și să se regenereze.
Pielea uscată nu este doar inconfortabilă, ci este un semn că ea nu reține suficientă apă pentru a permite enzimelor să funcționeze corespunzător. Aceasta înseamnă că pielea dumneavoastră nu este capabilă să vindece natural inflamațiile cauzate de atacurile externe, precum soarele, poluarea, aportul excesiv de zahăr în corp, iar astfel va deveni uscată și ridată.

2. Al doilea dușman: acțiunea radicalilor liberi
Acești radicali liberi numiți și „ucigașii tinereții și sănătății” apar atât din cauza poluării generale cât și din cauza stresului și sunt de fapt molecule de oxigen modificate („mutante”) care afectează grav procesul de înnoire a celulelor prin distrugerea membranelor celulare. Acest lucru este valabil pentru toate celulele organelor, însă particular, în cazul pielii, atacă colagenul din piele ce duce la îmbătrânire. Radicalii liberi sunt neutralizați de antioxidanți și o să vedeți mai jos unde găsim antioxidanți pentru piele.

Soluțiile anti-îmbătrânire

Argania a pornit de la 3 elemente esențiale în procesul de prevenire a îmbătrânirii:

1. Celulele stem
Provenite de la terminalele rădăcinilor, celulele stem de origine vegetală, au caracteristica specială de a se reproduce la infinit și astfel sunt capabile de a repara orice tip de țesut. În contact cu pielea, inițiază procesul de regenerare a țesuturilor prin stimularea celulelor din corpul nostru, care, deși nu-și pierd potențialul de regenerare și reparare, cu timpul, rolul lor în înnoirea țesuturilor încetinește (după vârsta de 20-24 de ani). Da, asa este. Îmbătrânirea începe de la 20 de ani, chiar dacă efectele încă nu se văd la exterior. Celulele stem nu rezolvă asta definitiv însă întârzie mult aceste procese și compensează mult pierderile.

Ce-sunt-celulele-stem

2. Uleiurile esențiale

Uleiul de argan pur reprezintă o sursă importantă de vitamine, antioxidanți și acizi grași esențiali. Hrănește epiderma, o regenerează, reface stratul lipidic al acesteia și o protejează de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, una din cauzele imbătrânirii pielii.
Radicalii liberi agresează, de asemenea, diverse proteine, în special cu acţiune enzimatică. Atunci când proteinele ţesutului protector sunt atacate, spre exemplu, pielea îşi pierde elasticitatea şi formează riduri, dar atacul se poate extinde spre centrul celulei, la nucleu, afectând chiar informaţia genetică din ADN, ce poate duce la mutaţii şi cancerizare. Asta înseamnă că acest ulei este atât benefic pentru piele dar și pentru sănătate în general.

3. Acidul hialuronic
Deși unii cred că este ceva inventat, acidul hialuronic este o proteină întâlnită în mod natural în organism, mai ales în cartilaje şi în piele, cu rol în lubrifierea internă. Ce face de fapt aceasta proteină? Acidul hialuronic ajută la reținerea apei şi asigură hidratarea fibrelor de colagen şi elastină. Acidul hialuronic formează la nivelul pielii un film invizibil, transparent şi elastic, care acţionează în profunzime, la nivelul ţesuturilor. Astfel, reuşeşte să menţină supleţea şi elasticitatea pielii. Prezent în creme sau seruri, acidul hialuronic are propietatea de a reţine apa în celulele pielii.

Argania a creat adevărate tratamente anti aging, prin produse naturale, pornind de la cele 3 substanțe naturale esențiale de mai sus (ulei de argan pur, celule stem și acid hialuronic) care acționează atât pentru prevenirea îmbătrânirii (în cazul tenului tânăr), cât și pentru regenerarea pielii (în cazul tenului mai îmbătrânit).

 

produse_argania_ulei de argan

 

 

Ser anti aging cu ulei de argan, pentru tratament intens/ tratament soc, un ser foarte prețios prin formula sa – vezi produs

Ser anti aging cu celule stem, pentru tratament intens/ tratament șoc. Este cel mai complex ser, având acțiunea celor 3 elemente esențiale prezente în articol. Este recomandat tot pentru tratament inițial înainte de aplicarea cremelor – vezi produs

Cremă 24 h anti aging cu ulei de argan și acid hialuronic, o cremă de întreținere perfectă, care se aplică după tratamentul cu ser anti-îmbătrânire – vezi produs

Cremă cu celule stem care se aplică alternativ cu crema 24 h anti aging – vezi produs

Ser pentru sâni, un ser care ajută la creșterea fermității sânilor – vezi produs

Cremă pentru sani, o cremă hidratantă, care se aplică zilnic după tratamentul cu ser pentru sâni – vezi produs

 

Spune-le și prietenelor tale!

2 comentarii la “Care sunt cauzele îmbătrânirii și cum putem întârzia asta?

 1. Maria Fainarea spune:

  Am 62 de ani, am riduri de expresie care s-au accentuat in ultimul timp, si in general nu mai imi place fata pe care o am, stafidita,obosita,am cred ca acum un ten care tinde spre uscat, nu ma neglijez, am grija de mine,folosesc creme bune,dar ceva se intampla. Astept recomandari

  • admin spune:

   Buna ziua
   Va recomandam sa incercati pentru inceput 24 h Antiaging, crema de la Argania + ulei de argan pur. Ati spus ca folositi creme, insa si cremele au efect in functie de ten si stil de viata. Incercati si sa va relaxati si sa consumati fructe si legume mai multe. De asemenea cat de multa activitate fizica. Ar trebui sa ne dati mai multe detalii legat de stilul Dvs de viata. Colega mea va poate suna pentru mai multe detalii si ii puteti spune, astfel incat sa va recomandam ceva persoanalizat pentru Dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


+ 3 = 4

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>