Cum să ai un bronz perfect în 4 pași

argania_articol_bronz

A venit și vara, iar bronzul acela arămiu și perfect uniform ne trage tuturor cu ochiul. Și dacă ai afla că îl poți obține și tu, fără vizite la salon, ci prin simpli pași pe care îi poți urma acasă? Vezi cum poți face asta în următoarele rânduri.

Pasul 1: Exfolierea și pregătirea pielii

Primul pas și unul dintre cele mai importante pentru a avea un bronz uniform și frumos este exfolierea pielii pentru eliminarea celulelor moarte. Îți recomand ca acest gomaj să îl faci cu 2-3 săptămâni înainte de bronzare, pentru ca pielea să poată să se refacă. Efectul gomajului, pe lângă că îți pregătește pielea pentru sesiunea de bronzat, este că previne apariția acneei, stabilizează secreția de sebum iar pielea respiră și este curățată în profunzime.

Alege pentru exfoliere un gomaj natural, cu particule de dimensiuni reduse sau creează-l chiar tu amestecând câteva picături de ulei de argan cu zațul rămas de la cafea. Zațul va oferi un aspect tonifiant iar uleiul va hrăni și hidrata pielea.

Pasul 2: Hidratarea

Evident, după un gomaj bine-meritat pentru piele, vine rândul hidratării. Bea multă apă și folosește zilnic o emulsie pentru corp înainte de a te expune la soare. Acestea îți asigură corpul că e pregătit să stea la soare fără ca celulele să se deshidrateze și să favorizeze apariția prematură a ridurilor. În plus, nu vei avea neplăcuta surpriză de a constata că ți se cojește pielea, din contră, o piele hidratată va fi mai ușor expusă unui bronz frumos.

Pasul 3: Expunerea la soare

Am trecut și prin etapele pregătitoare iar acum a venit  momentul să ne bucurăm de razele soarelui. Dar, până la asta mai sunt câteva lucruri pe care e bine să le știi. Pentru un bronz perfect și o piele sănătoasă, e recomandat ca zilnic să petreci 20-30 de minute la soare, mărind treptat durata, pentru a obișnui pielea cu efectele razelor solare.

În plus, folosește o cremă cu protecție UV de minim 15. Astfel, vei evita arsurile și pielea care se cojește. Dacă ai pielea albă sau sensibilă, folosește produse cu un grad sporit de protecție – 30 sau chiar 50 și nu te teme că îți vei minimiza șansele să te bronzezi. Mai rău e atunci când pielea are parte de arsuri, decât când ai un bronz discret dar uniform și sănătos.

Pasul 4: Îngrijirea după plajă

Buun, partea cea mai grea a trecut. Te-ai bronzat (sperăm fără probleme) iar acum e momentul pentru o nouă ședință de aplicare a unei creme calmante și hidratante. E recomandat ca după ce ai stat la soare, să faci un duș rece, pentru a-ți închide porii, aplicând mai apoi un lapte de corp vitaminizant.

Ce mai este important să știi?

Pentru bronzul uniform și atrăgător, dieta are un cuvânt important de spus. Morcovii, roșiile, caisele, zmeura, pepenii, afinele și murele sunt bogate în vitamina A, care fixează bronzul în piele, așa că un smoothie de zmeură sau un suc de morcovi băut înainte de a merge la plajă poate să îți aducă beneficii reale. Vitamina E, găsită în nuci sau cereale te ajută, la fel, să îți menții bronzul iar lactatele previn apariția îmbătrânirii pielii sau ridarea ei.

Bronzarea din timpul verii poate veni și involuntar, prin faptul că petreci un timp mai mare la soare, așa că cel mai indicat este folosești o cremă cu protecție solară și în cazurile în care ieși în parc sau faci o plimbare prin oraș.

Ai întrebări sau curiozități în ceea ce privește bronzarea sau îngrijirea pielii? Te aștept să lași un comentariu mai jos sau să te alături grupului Argania, unde ai parte de cele mai utile sfaturi de beauty și îngrijire!

Spune-le și prietenelor tale!