Cum să avem grijă de pielea ta?

bigstock-Beautiful-Girl-face-Perfect-sk-12572852

Pielea este un ţesut activ, cu funcţii vitale

Pielea nu este densă, nu este un înveliș perfect, deși așa pare. Dacă ne-am uita cu o lupă puternică, am vedea-o formată din molecule cu spații foarte mici între ele. Asta înseamnă că orice soluție chimică trece prin acele spații, deci prin piele și ajunge în corp. La fel cum transpirația iese din corp. Doar că noi nu vedem asta și credem că pielea ne protejează.

Fiind folosite zi de zi, banalele săpunuri și geluri de duș, care conțin substanțe chimice sunt primii agenți care ne distrug pielea și pătrund în corp. Încet dar sigur. Toxinele nu intră în corp doar ingerate. Acestea intră și prin piele și, fiind o suprafață atât de vastă, acestea intră în contact cu întregul corp.

Produsele cosmetice din magazine la care se apelează des și fără discernământ conțin toxine care, în contact cu pielea, intră în organism. În acest caz, produsele pe baze naturale, cu ingrediente care sunt benefice (și nu sunt toxice sau agresive chiar dacă le-am consuma), pot înlocui gelurile de duș, șampoanele, deodorantele și spray-urile. Semnalele care vin dinspre această zonă sunt alarmante, dar ignorate de cele mai multe ori și astfel se ajunge la alergii, boli de piele și boli interne, unele grave.

Lucrurile nu stau mai bine nici cu produsele de curățenie care, e drept că albesc, desfundă, parfumează, dar trebuie folosite cu prudență sau chiar înlocuite. În cămară sunt destule produse, oțet, sare, bicarbonat, spirt medicinal, care le-ar putea inlocui.

Dar haideti sa aflam mai multe informatii despre piele.
Pielea este cel mai mare organ al corpului, respiră și, în condiții de sănătate optimă, fără factori externi care să o afecteze, se regenerează la fiecare 27 de zile. Este compusă din apă, săruri minerale, proteine, celule adipoase, colagen, fibre de elastină și glucoză. Funcțiile sale sunt extrem de importante pentru sănătate: elimină toxinele din corp, protejează organismul împotriva razelor ultraviolete și infecțiilor cauzate de bacterii, viruși, zgârieturi sau tăieturi și participă la termoreglarea organismului, prin transpirație atunci când este cald și prin conservarea căldurii atunci când este frig. Îngrijirea pielii este esențială pentru menținerea sănătății și vitalității întregului organism.

Nouă ne place pielea sănătoasă!
De aceea, Argania a creat linia de produse pentru îngrijirea pielii, pe bază de ulei de argan, care hrănește, protejează și respectă pH-ul fiziologic al pielii. Vezi produse aici

Gel de dus Argania 1000ml             Sapunuri BIO 100gr

                      Gel de duș Argania                                           Săpunuri BIO cu ulei de argan

De ce să folosim produse care sunt agresive cu pielea când există și alternative sănătoase, din natură?

Spune-le și prietenelor tale!

3 comentarii la “Cum să avem grijă de pielea ta?

  1. maria magdolna miller m spune:

    da si eu folosesc sampon de baie parul im i spal cu spun de casa mai nou dar dupa dus folosesc pur si simplu numai ulei de maslina buna ca sint si contra facute sau mai folosesc pentru par sapun moale de hofigal si clatit cu ceai de urzica mai nou ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


5 + 6 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>