Spune NU pielii cu cuperoză!

Argania-cuperoza

6 sfaturi care vă scapă de sensibilitatea pielii cu cuperoză

Cuperoza este mai frecventă la persoanele cu pielea subţire sau mai puţin elastică.


În mod normal, capilarele pielii se dilată pentru a permite fluxul mai mare de sânge să treacă în momentele de stres sau efort fizic, apoi revin la normal. Capilarele mai slabe nu au o problemă în a se dilata, însă nu mai pot reveni la forma iniţială. Tocmai de aceea apare roşeaţa, aceasta fiind uneori însoţită de edem sau umflarea pielii.

Cuperoza apare atunci când tenul este agresat de factori externi (vânt, frig, ploaie, etc.) sau pe fondul altor factori care pot fi genetici sau dobândiți prin comportament ca și alimentație sau stil de viață, precum stresul, dereglările hormonale, tulburările digestive, alimentația nesănătoasă (bogată în condimente, prăjeli, mâncăruri grase, dulciuri) dar și obiceiurile precum sedentarism, fumatul și consumul de alcool.

Boala afectează cu precădere pielea albă, sensibilă, uscată sau seboreică, care devine roșiatică pe anumite porțiuni ale feței (zona nasului și a obrajilor în special).

Pielea cuperozică este foarte sensibilă și necesită o îngrijire specială: protecție împotriva factorilor nocivi de mediu (radiații UV, ger, vânt) și utilizarea de produse cu efect asupra capilarelor sensibile și rol de calmare a iritațiilor.

Cea mai eficientă soluție de tratament combină îngrijirea atentă a tenului, exclusiv cu produse dedicate, cu modificări ale stilului de viață.

Sfaturi pentru tratarea cuperozei:

1. Apa

Evitarea spălării feței cu apă dură, care conține clor. Vă recomandăm să nu vă spălați pe față cu apa de la robinet, ci alegeți spălarea cu apă plată. Obișnuiți-vă să cumpărați un bidon cu apă plată și pentru spalăt pe față, nu doar pentru băut. Toxinele intră în corp și prin piele, nu doar prin alimentație.

2. Hidratare

Hidratarea şi nutriţia joacă un rol-cheie în buna funcţionare a organismului, de aceea este indicat să beţi cel puţin un litru de apă pe zi şi mai ales să mâncaţi multe legume şi fructe.

3. Cosmetice

Evitați folosirea de cosmetice neadecvate care nu au o bază organică, evitați săpunurile, cremele grase, loțiunile și soluțiile alcoolice. Evitați peelingurile cu particule abrazive sau produsele antiseboreice, dar este necesară folosirea cu regularitate a cremelor de protecție împotriva gerului și radiațiilor UV. Pentru piele cu cuperoză, Argania a creat o gamă specială, gama Carmen într-un set complet ( mască + ser + cremă), o gamă care conține uleiuri și extracte naturale printre care uleiul de argan, care hidratează și elasticizează pielea.
Crema stimulează în primul rând circuitul sangvin, îmbunătățind starea capilarelor, reducând presiunea și estompând aspectul pătat al pielii. Cremele includ ingredienți care întăresc tonusul capilarelor și le refac elasticitatea: vitamina E, A și C, esențiale pentru hrănire și în special pentru producerea și protejarea colagenului și a elastinei, proteine de bază ale pielii.

4. Soare și temperatură

Evitați soarele direct și folosiți doar creme cu factor de protecție solară.  Este indicat să se folosească oricând, la orice ieșire din casă, în zilele cu soare. De asemenea, băile de aburi, saunele, căldura și spălatul pe față cu apă fierbinte este recomandat să le evitați. Un alt lucru de luat în considerare este sa nu expuneți pielea la aer condiționat excesiv, pentru că schimburile mari de temperatură afectează pielea.

5. Curățați fața zilnic

Folosiți apa călduță pentru curățarea feței, urmată de 3 ori pe săptămână de aplicarea unei măști pentru piele destinată cuperozei. După spălarea măștii, aplicați serul și crema Carmen. Nu neglijați nici masajul delicat, cu vârful degetelor, după aplicarea cremei: este un excelent mod pentru a dezvolta flexibilitatea vaselor capilare.

6. Alimentație și obiceiuri

Evitați de asemenea alimentele grase, condimentate și consumul de alcool și tutun. Anumite alimente pot duce la înroșirea accentuată a pielii: mâncărurile picante, supele calde, unele produse lactate (iaurtul sau smântâna), ciocolata, unele citrice sau unele alimente bogate în histamine ca brânza, spanacul sau oțetul.

Atât alimentația cât și obiceiurile zilnice pot influența aspectul tenului vostru, așa că ele nu trebuiesc neglijate. Pe lângă acestea, vă prezentăm câteva produse din gama de îngrijire destinată pielii cu cuperoză, care folosite zilnic stopează efectele pielii înroșite și previn apariția altor probleme legate de ten.

                           Cremă față                                                                   Mască pentru față               

       Crema fata pentru piele cu cuperoza-Carmen 50ml| Argania - adevaratul ulei de argan 100% pur                                 Masca de fata pentru piele cu cuperoza-Carmen 100ml| Argania - adevaratul ulei de argan 100% pur

 

Ser față 

Ser fata pentru piele cu cuperoza-Carmen 50ml| Argania - adevaratul ulei de argan 100% pur

Vezi întreaga gamă de produse Argania pentru cuperoză aici!

 

Spune-le și prietenelor tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


+ 7 = 13

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>