Tot ce nu știai despre uleiul de argan

imagine

Uleiul de argan este unul dintre cele mai rare și mai benefice uleiuri din lume, fiind folosit atât în scopuri culinare dar mai ales în scopuri de înfrumusețare și îngrijire.

Este, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe uleiuri, datorită modului dificil de extragere și a rarității copacilor în care cresc fructele de argan. Din recolta de aproximativ 30 kg de fructe pe care o dă un arbore, se obține doar un singur litru de ulei. Uleiul se extrage din semințele arborelui Argania Spinosa care sunt prăjite și uscate timp de o săptămână.

Fructele de argan se usucă la soare, apoi femeile le macină manual cu o moară de piatră, iar pasta obținută se presează până la obținerea uleiului. Procesul de obținere a uleiului este unul migălos deoarece se realizează după metode tradiționale. Se spune că pentru obținerea unui litru de ulei sunt necesare 20 de ore de muncă fizică.

Maroc_woman

 

Copacul Argan joacă un rol vital în problemele socio-economice locale, deoarece permite menţinerea populaţiilor rurale, într-o regiune foarte aridă. Acesta joacă, de asemenea, un rol major ecologic, deoarece stopează deşertificarea acestei regiuni și în plus menţinerea umidităţii şi a fertilităţii solurilor pentru agricultura practicată de populaţia locală. Recolta de nuci Argan a devenit singura sursă de venit pentru femei. Uleiul de la Argania este produs exclusiv în Maroc de către femeile berbere care trăiesc în deșert și astfel au locuri de muncă într-o țară în curs de dezvoltare. Copacii există doar în Maroc, iar uleiul este pur și este organic, fără îngrășăminte, pesticide sau alte substanțe chimice nocive.

Află mai multe despre proprietățile benefice ale uleiului de argan și comandă-l de aici.

50ml

Vezi produs

 

 

Spune-le și prietenelor tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


4 + 6 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>